Solana Larsen , en af to ledende redaktører på Global Voices deltog i torsdag-fredag på konferencen Media Re:public .

Hun beskriver bl.a. et indlæg fra en Reuters mand om det svære samarbejde mellem “gamle medier ” og “nye medier” – grundet de gamle mediers skepsis:

Mark Jones from Reuters, is frank about the difficulty of convincing “old media” colleagues about the ability to trust Global Voices (for instance) as “authenticators of content”, and says he often brings up Global Voices’ Harvard origins to help persuade them (we, in turn, tend to mention our Reuters friendship). His point is that part of the challenge of getting “old media” to interact with “new media” is developing new mechanisms of trust and authentication. Ivan Sigal, who is also on the panel, suggests this might be helped along by “old media” being more honest and open about their own methods and limitations.

Så sandt som det er sagt. Jeg render selv ind i den skepsis fra journalister , når jeg henleder deres opmærksom på blogs som kilder til historier. Det er laaaangsomt ved at vende – og jeg kan godt forstå den skepsis i udgangspunktet, fordi som journalist er man ( og bør man være ) skeptisk over for kilder, hvor det er svært at gennemskue, hvem og hvilke interesser der er bag en blog.

Når det så er sagt, er det ikke desto mindre enerverende nogle gange, fordi det bliver til en rygmarvsreaktion “Arh, blogs – er det ikke bare personlige dagbøger på nettet?” .

Det er for nemt at feje det til side på den måde. Man bør da tjekke bloggen igennem, skimme de seneste ugers publiseringer på bloggen – tage tilfældige nedslag i arkivet og tjekke, hvem der kommenterer på bloggen og hvordan de kommenterer samt hvem der linker ind til bloggen.

Hvis artiklerne viser sig at være lødige , de der kommenterer er fagfolk inden for deres område og respekterer bloggens artikler og at debatten er uden et flertal af hill-billys – jamen , så kan det være bloggen er værd at stole på.

Det gælder især hvis de, der linker til den, selv er seriøse i deres skriverier og ikke brøleaber.

Med værktøjer som Technorati, Google Blogsearch og lignende tjenester – herhjemme Overskrift – er der rig lejlighed til at tjekke en blogs ry – og ud fra det vurdere sin beslutning.

Gør journalisterne sig den ulejlighed, vil de finde ud af, at de pludselig har fået adgang til nye kilder og netværk – og dermed historier fremover.

Og som det blev sagt på konferencen, så kan kun medierne gå foran selv med krav om mere ærlighed og åbenhed – samt om udvælgelseskriterier for en historie.

Så drop konservatisme i de danske nyhedsrum og følg med i nye medier – og skab forbindelse til dem. Der er vidensmæssig gods i konferencen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.