Regeringens kommende lovforslag om at genindføre sessionslogning i en mere omfattende udgave ( den blev aflyst i 2014 efter en dom fra EU Domstolen ) er ikke bare et indgreb i borgernes retssikkerhed ( AL trafik – mobil og internet fra alle borgere skal gemmes af teleselskaberne ) ; det er også virkningsløst.
170 IT- og Teleeksperter fra Ingeniørforeningen, IDA ( disclaimer: jeg er digital udviklingsredaktør i foreningen ) er blevet spurgt til sessionslogning – og de konkluderer massivt, at logningen vil være meget nem at omgå.
- 80 procent mener ikke, at det nye forslag om sessionslogning er et tiltag, der effektivt vil hjælpe med at finde kriminelle. Kun 12 procent mener, at det effektivt vil hjælpe med at finde kriminelle
- 87 procent er helt eller delvis enige i, at det vil være let for it-kyndige at undgå at blive logget
- 83 procent af eksperterne vil selv være i stand til, at undgå at blive logget
- 84 procent mener, at Sessionslogning vil være en overtrædelse af grænsen for danske borgeres privatliv.
- 87 procent mener, at der er risiko for at oplysninger om borgernes adfærd misbruges
- 91 procent mener, at det vil være for dyrt at indføre sessionslogning i forhold til, hvad man får ud af logningen
- 72 procent mener, det vil betyde færre investeringer i bedre mobildækning og højhastigheds-bredbånd, hvis omkostningerne komme til at hvile på teleselskaberne
Foreningens it-sikkerhedsekspert, Jørn Guldberg siger om undersøgelsen:
Det er helt centrale kritikpunkter, der bør sætte spørgsmålstegn ved hele idéen om, at man igen vil overvåge hver eneste dansker, hver gang de har surfet på enten computer, tablet eller mobiltelefon. Det er der ingen, der er tjent med, og desuden lyder vurderingen, at det vil være stærkt begrænset, hvad der overhovedet vil komme ud af det. Retssikkerhedsmæssigt vil det også være et kæmpe tilbageskridt, siger han.
Pingback: Justitsministeren udskyder lovforslag om sessionslogning: For dyrt | Privatliv.nu