Vinterferie er tid for afslapning – og velproducerede podcasts er godt forbrugt tid – f.eks. et par af dem, der kører hos Danmarks Radio, lige nu.

Kortsluttet er DRs techprogram på P1 – og det er et program, der både henvender sig de mere it-mæssige novicer, men også – og det er befriende at lytte til – tør give efter for det tekniske nørderi og grave sig ned i scripts, python og roden med servere.

De kører temaer om, hvordan du rydder op i dine apps, bygger nogle selv, får styr på dine digitale fotoalbum, finder programmer til at blive mere effektive , redigere lyd osv.

Det er et overflødighedshorn, som værterne – gør-det-selv-nørden Esben Hardenberg og programmør Mikkel Malmberg – præsenterer veloplagt for lytterne – og med gode shownotes på deres site med links til de apps og gadgets som de har gennemgået.

Ofte har de eksterne eksperter inde for at bidrage med viden – og det giver god dynamik.

Det er simpelthen fantastisk radio og public service.

UFO-fascination med videnskabelige briller

Det samme gør sig gældende for den rene podcast – Flyvende Tallerken – med Frederik Dirks Gottlieb som vært.

Han har i nu 13 episoder gennemgået forskellige aspekter af og viden om begrebet UFO – Uidentificerede Flyvende Objekter – oven på Pentagons offentliggørelse sidste år af tre videoer fra amerikanske fly af optagelser af fænomener, som forsvarsministeriet for første gang nogen sinde indrømmer ikke at have en forklaring på. Den opsigtsvækkende indrømmelse har i USA givet en del omtale i 2020 – fx i store medier som New York Times, som i 2017 berettede om videoerne for første gang.

Ja, de tre videoer var så gået under min radar i 2020, men Frederik Dirks Gottlieb går systematisk til værks i sin undersøgelse af UFO-observationerne eller UAP , Unidentified Aerial Phenomeneon, som det nu hedder.

Podcastens kvalitet og seriøse tilgang har over de 13 episoder ført til at en række fremtrædende internationale videnskabsfolk, politikere og personer med UFO-erfaringer begynder at optræde i Flyvende Tallerken.

Således har podcasten i næste uge et interview med den tidligere chef for den tidligere tophemmelige enhed i Pentagon, som står for at håndtere og undersøge UFO-observationer.

Den tidligere chef og hans team rakte ud til Frederik Dirks Gottlieb – ikke omvendt. Det vidner om programmets kvalitet.

Så igen – public service fra DR levere kvalitet , som jeg nyder i fulde drag i min ferie.

One Comment

  1. Pingback: Techliv: en nødvendig teknologipodcast - Kim Elmose

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.